Revija dokumentarnih filmova History Film Festivala

History Film Festival međunarodni je festival povijesnih dokumentarnih filmova u svijetu. Filmovi koji se na njemu prikazuju pružaju poglede na određene događaje ili povijesne osobe iz različitih perspektiva, a rasvjetljavanjem prošlosti oni čine suvremeni svijet, aktualna zbivanja i drugačije kulture razumljivijima, bliskima. Prikazujući filmove raznovrsnih tematika i sadržaja, koji koriste najrazličitije autorske pristupe, želja nam je pokazati da povijest može biti napetija od akcijskog filma i tajanstvenija od kriminalističkog romana. Ona može pričati nevjerojatno uzbudljive priče o temama čija važnost, utjecaj i relevantnost s prolaskom vremena ne jenjava.

Retrospektivni program HFF-a u Gospiću i ovog ljeta nudi sjajne dokumentarce koji otkrivaju nepoznate detalje iz života svjetski poznatih osoba, otkrivajući pozadinu nekih važnih povijesnih procesa i događaja.

Program filmske revije u Gospiću predstavlja presjek ponajboljih filmova iz dosadašnjih izdanja History film festivala i najavljuje njegovo nadolazeće, sedmo izdanje History Film Festivala koje će se održati u Rijeci od 12. do 16. rujna 2023. 

https://arhiv-gospic.hr/dogadanja/informacije/revija-dokumentarnih-filmova-history-film-festivala

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Državni arhiv u Gospiću1
Državni arhiv u Gospiću4
  Obavijesti - Sve