Svečano potpisivanje Ugovora o javnim radovima- Izgradnja pomoćnog arhivskog spremišta Državnog arhiva u Gospiću

Svečano potpisivanje Ugovora o javnim radovima- Izgradnja pomoćnog arhivskog spremišta Državnog arhiva u Gospiću

U okviru Nacionalnog plana otpornosti i oporavka, investicija C2.2. R3-I2 Unaprjeđenje digitalne infrastrukture i usluga javnog sektora razvojem nacionalnog arhivskog informacijskog sustava i jačanjem nacionalne mreže arhiva, Državni arhiv u Gospiću, uz stratešku potporu Ministarstva kulture i medija, pokrenuo je projekt izgradnje pomoćnog arhivskog spremišta. Njegovom realizacijom osnažit će se spremišni kapacitet Arhiva, omogućiti redovito preuzimanje arhivskog gradiva iz pismohrana stvaratelja i na taj način stvarateljima gradiva smanjiti troškove čuvanja i pohrane te istovremeno poboljšati kvalitetu i razinu zaštite arhivskog gradiva i njegove dostupnosti.

Danas je u Državnom arhivu u Gospiću svečano potpisan Ugovora o javnim radovima- Izgradnja pomoćnog arhivskog spremišta Državnog arhiva u Gospiću. Potpisnici današnjeg Ugovora su ravnatelj Državnog arhiva u Gospiću dr.sc. Ivica Mataija koji je potpisao u ime investitora i direktor poduzeća Hapilan d.o.o. iz Splita Toni Bošnjak kao predstavnik izvoditelja radova.

Svečanom potpisivanju Ugovora prisustvovali su državni tajnik Ministarstva kulture i medija, dr.sc. Ivica Poljičak i njegovi suradnici koji su vođenjem ovog strateškog nacionalnog projekta omogućili hrvatskoj arhivskoj službi reforme i investicije koje je čine, na razini ljudskih i materijalnih kapaciteta, učinkovitijom, suvremenijom i konkurentnijom.

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Državni arhiv u GospićuDscn5033
Državni arhiv u GospićuDscn5038
Državni arhiv u GospićuDscn5039
Državni arhiv u GospićuDscn5042
Državni arhiv u GospićuDscn5043
Državni arhiv u GospićuDscn5046 (2)
Državni arhiv u GospićuDscn5051 (2)
  Obavijesti - Sve